3 dager Wildlife Safari: snøscooterekspedisjon til østkysten

Det arktiske vinterlandskapet og dyrelivet har til alle tider hatt en magisk tiltrekning på mennesket. Med sine 61 000 kvadratkilometer byr Svalbard på enorme områder med urørt arktisk natur. Her er det polarreven, Svalbardreinen, selene og isbjørnen som regjerer. Skal vi som mennesker få en smak av denne arktiske villmarken vil snøskutere og tilstrekkelig med tid være til god hjelp.

I løpet av de tre dagene vår Wildlife Safari varer, vil vi ha tid nok til å få følelsen av å være en del av denne storslåtte arktiske naturen. Vi vil også få gode muligheter til å oppleve isbjørnlandet på østkysten av øya Spitsbergen. Våre erfarne og lokalkjente guider vil tilrettelegge for at dette skal bli en opplevelse for livet. Både gjennom formidling av lokal historie, naturopplevelser og ikke minst det arktiske dyrelivet. Overnattingen skjer på fangstmenns vis - trangt men trivelig, i vår hytte (11m2) innerst i Fulmardalen, 25 km fra Østkysten. Ta med crocks som tøfler

Dag 1 (tirsdag):          

Etter frokost vil guiden hente deg på bostedet kl 09:30 for transport ned til vårt lager og en gjennomgang av turen. Dette gir deg anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og vi pakker og klargjør utstyr for turen. Vi går gjennom planlagt rute på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Utstyr og bagasje surres på sledene, og du får utdelt solid og varm scooterbekledning. Vi beregner å kjøre ut fra byen ca. kl 11:00. Dagens etappe går gjennom Adventdalen og ut Sassendalen.  I Fulmardalen, som er en sidedal til Sassen står vår ”fangsthytte”.. Ved godt vær vil vi gjøre en kort stopp ved hytten og sette fra oss utstyr, før vi kjører en tur ut mot Østkysten.

Dag 2 (onsdag):          

Denne dagen kjører vi mot nordøst til vi kommer til isen på Storfjorden.  Ut fra isforholdene på fjorden vil turen bli lagt mot det fantastiske området fra Dunér i sør til Negribreen i nord. Ute på isen er muligheten til stede for at vi får se isbjørn, med jevne mellomrom vil vi stoppe for å speide etter bjørn og sel. Vi beregner en lang dag ute med rikelig tid til å la inntrykkene synke inn. Returen til hytta vil gå over de samme breene som vi kjørte ut, med en storslagen utsikt over bre massivene videre nordover. Distanse: ca. 100 - 140 km

Dag 3 (torsdag):        

Vår siste dag i den arktiske villmarka byr på nok en mulighet for å legge turen over til østkysten via en annen rute enn de forgående dagene. Returen hjem kan vi enten legge om Sveagruven eller vestkysten. Vi vil være tilbake i byen ca. kl 17:00. Distanse: ca. 90-– 140km.

2009 04 14 212431

Detaljer

Periode: Februar - April
Dager: Tirsdag og Fredag - Fleksibel ved 4-6 personer
Tidspunkt: Ukentlig kl. 08:30
Varighet: 3 dager
Pris 1: NOK 17 985
Pris 2: NOK 500 Sovepose
Pris 3: Minimumsalder 14 år

Generelt om turen:

Gjennomføring av turen kan variere noe ut fra tur beskrivelsen. Vær og vind kan gjøre at man velger å kjøre lengre eller kortere dagsetapper en det som er skissert for den enkelte dag. Det er gode muligheter for å få se dyreliv på turen, men vi kan ikke gi noen garanti. Guiden vil til en hver tid vurdere samt tilpasse ruten etter forholdene.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Krav til deltagerne:    

Førerkort for snøscooter (førerkort for bil / motorsykkel er også gyldig) Det kreves ingen erfaring fra snøscooterkjøring – guiden vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Vi har scooter forsikring med egenandel Kr 6000,- Dersom det er ønskelig med an annen type forsikring, må den enkelte ordne dette med sitt forsikringsselskap før ankomst.

Prisen inkluderer:

Transport til/fra overnattingssted, egen scooter, scooterbekledning, mat, overnatting i felt, guide med sikkerhetsutstyr. Prisen er ikke inkludert sovepose.

Minimum 4 og maksimum 6 deltakere.

Ved kun 2-3 deltakere vil det være et pristillegg på kr. 3.000,-/ kr 1.500,- per person, og andre gjester kan dukke opp i hytta.

Sovepose kan leies for NOK 500

Om du mangler sportsutstyr, ta kontakt med sportsbutikken www.arctica.no/en/

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer

Link til rabatten www.gjestehuset102.no

Rombestilling med rabatt  - Kode SWE10 

17973857 10206751773113108 71316468188718936 o6

 


Bestilling