5 dager Nordenskiöld på ski: Ekspedisjon med overnatting i telt

AdobeStock 500373147switchAdobeStock 500373148
Svalbard har mange forskjellige muligheter når det kommer til ski turer. Landskapet varierer, avhengig av hvor du er. Med start i Longyearbyen har vi Nordenskiöld Land som har den mest tilgjengelige området for lengre skiturer.
Området er variert med fjell og fonn systemer, og med brede daler og kystlinjen. Det finnes også områder her med begrense tilgang for snøskuter/skuterfri så her kan du føle deg alene uten forstyrrende motorferdsel.

 

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om skandinavisk tale ønskes.

 

Dag 1:

Forberedelser og turplanlegging. Guiden henter deltagerne kl 09:00 på deres overnattingssted for en felles gjennomgang av turen og pakking i pulker. Etter lunsj vil gruppen bli transportert ut til startstedet for skituren ved Bolterdalen. Vi vil forsøke å gå noen få kilometer innover dalen før vi slår oss ned for natten og etablerer vår første leir.

Dag 2:

Vi forsetter videre innover den snøscooterfrie dalen opp mot Bolterskaret, før det går slakt nedover Tverrdalen mot Reindalen. Vi beveger oss hele dagen i smale daler omkranset av breer og særegne fjell. Leiren etablerer vi i munningen av Tverrdalen like før den går ut i den vide Reindalen.

Dag 3:

Etter nok en natt ute i telt, bryter vi leir om morgenen og spenner pulkene på - klare for en flott dag glidende gjennom landskapet. I løpet av dagen går vi inn i den store vide Reindalen, og opp på Kokbreen. Her kommer vi inn i et alpint terreng med fjell og tinder omkranset av breer.

Dag 4:

Denne dagen vil vi tilbringe i det flotte området rundt Møysalen. Her finnes det flere alternative rute valg og gode muligheter for å komme seg på topper. Her ligger de høyeste fjellene på mange mils omkrets, slik at utsikten er flott på en dag med god sikt.

Dag 5:

Siste dag bringer oss ned breen og ut Jansondalen til Adventdalen. Ved munningen av Bolter-dalen venter transporten og vi har sluttet ringen på vår skiferd gjennom et varierende landskap.

Detaljer

Periode: 24/4 (5 personer bestilt allerede)

Dager: På forespørsel
Turene starter: Avtales nærmere
Varighet: 5 dager
Pris: fra NOK 15980,- 

NOK 500,- per leie av sovepose

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere. Ved 3 deltakere er det et ekstragebyr på kr. 3000,- per person

 

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, egen pulk, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkl. ikke sovepose.

NB! Gjester må ha med eget skiutstyr eller leie av oss. Ved leie er det viktig at dere får prøvd dette god tid i forveien for å unngå gnagsår ol.

 

Epost: info@wildlife.no

Tlf: +47 79 02 22 22

 

Endringer av tur-program / dagsetapper: Gjennomføringen av turen, dagsetapper (antall km pr. dag) og leirplassering kan bli endret underveis i turen, på grunn av værforhold og gruppens sammensetning.

Krav til deltakere: Daglige etapper er ca. 20 km, i forholdsvis slakt terreng. Ca. 8 timer gange pr. dag. Hver enkelt deltager trekker sin egen pulk, vekt ca. 30 – 40 kg. Turen er middels krevende og deltakerne bør ha erfaring fra skiturer i høyfjell. Ingen bre-erfaring fra før er krevd, da vår guide vil gi opplæring / veiledning underveis. Overnatting 2 og 2 pr. telt.

Kartblad: Norsk Polarinstitutts kartserie C9.

 

Ekstra utstyr og klær:

Ta turen innom Arctica - Høyfjellsspesialisten på Svalbard.

Flere dagers opphold:

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer. Bruk kode: SWE10

 

Nordenskioldland 5 dager skitur kart


BESTILL