3 dager Wildlife vintercamp på truger: Trugetur med overnatting i teltleir

AdobeStock 500373147switchAdobeStock 500373148

Hvis du har en sterk lidenskap for naturen og er nysgjerrig på Arktis, er dette vinterens perfekte fottur/trugetur.

Tre dager er tid nok når du er i nærkontakt med Arktis på den ekte måten. Fottur med camping i et øde og stille område. Plutselig, kan et hundespann eller flere komme glidende forbi.

Det er flere ting å lære seg på en slik tur, hvordan etablere camp og sove i telt på snø, beskytte seg mot isbjørnen, kulden og været generelt. Vi vil få muligheten til å tilpasse oss helt etter været og hva naturen tilbyr oss av utfordringer.

Det utvalgte området er nytt av året, så det blir spennende å utforske dette sammen med deg som gjest. Det er forskjellige fjelltopper og vakker natur i alle retninger, så hver ny dag bestemmer vi sammen hvor vi setter kursen. I tilfelle storm eller dårlig vær vil vi ha mulighet til å søke ekstra ly ved å utforske en av is grottene i nærområdet eller i Longyearbyen. 

Leiren vår vil ligger i et scooterfritt område mellom fantastiske fjelltopper.  Alle som deltar på turen, vil også delta i å holde isbjørnvakt om natta. Guide deler gruppen inn i skift for å holde leiren trygg.

 

 

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om skandinavisk tale ønskes.

 

Hvem passer turen for:

Aldersgrense: 16 år.

Vanskelighetsgrad ligger på nivå 3-4. Guide vil selvfølgelig veilede deg gjennom hele ekspedisjonen. Du trenger ingen spesielle ferdigheter utenom ønsket om å være ute i naturen. Vi benytter truger eller isbrodder der det er nødvendig og forholdene tilsier det.

 

Hva skal man ta med/ha på:

Gode, varme fjellskovarme klær, kald drikke, kamera og dagstursekk med plass til dette. Om man ikke har varme fjellsko, kan dette leies for NOK 100,- Truger får du låne av oss.

Vi serverer varm drikke og kjeks underveis. Ta gjerne med ekstra matpakke ved behov.

 

Dagene og ruten tilpasses etter vær og snøforhold, og vi beregner følgende planlagte tidsplan:

Dag 1:

Kl. 09:00 blir du plukket opp av guide på ditt overnattingssted.

Om morgenen har du muligheten til å bli kjent med de andre deltakerne og sjekke at du har tatt med deg det nødvendige utstyret. Guide vil gå gjennom planen for de neste 3 dagene og gi deg oppdatert værmelding. Vi pakker og forbereder pulkene før vi avslutter møtet. De som har behov for å supplere utstyr, har tid til å gjøre det.

Vi vil ha felles lunsj i vårt lager, og etter lunsj starter vi eventyret.

Etter ankomst leirplassen, rigger vi til leiren, alle leirfasilitetene og etablerer alle rutiner. Det er tid for middag.

Dag 2:

Etter frokost diskuterer vi hvor vi skal gå i henhold til vær og snøforhold. Vi har mange muligheter rundt vår campingplass, som å krysse isbreer eller opp til fjelltopper. Du kan nyte det arktiske landskapet og føle hva det betyr å være ute i den arktiske naturen. 

April og mai - dagen er lang, og natten uteblir. 

Dag 3:

Etter frokost pakker vi ned leiren, våre pulker og er klar for retur til Longyearbyen. Underveis, kan vi se om det er en fjelltopp som egner seg å bestige. Ute i felt, er det alltid guide som bestemmer og tar avgjørelser.

Vi regner med å være tilbake i byen rundt klokken kl. 16:00. 

  

Detaljer

Periode: Mars-april
Dager: Lørdag eller på forespørsel
Turene starter: Kl. 09:00
Varighet: 3 dager
Pris: fra NOK 9250,- 

 NOK 500,- per leie av sovepose

NOK 3000,- i tillegg per person ved kun 3 påmeldte

Minimum 4 personer / maksimum 12 deltagere.

 

Epost: info@wildlife.no

Tlf: +47 79 02 22 22

 

Inkludert i prisen:

Transport til og fra ditt overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, truger og staver samt autorisert Svalbardguide med nødvendig sikkerhetsutstyr. 


Bagasje som dere ikke ønsker å ta med, kan oppbevares på vårt lager eller i hotellets bagasjerom.

 

 

Generell informasjon:

Vær oppmerksom på at lengden på turene og aktivitetene vil variere avhengig av værforhold og gruppesammensetningen. Dårlig sikt og vind kan få oss til å gjøre justeringer i planene i forhold til det som er beskrevet i turforslaget ovenfor. Vi tar med oss all mat og drikke fra Longyearbyen, og etterlater ingenting i villmarken - bortsett fra våre trugespor.

 

Ekstra utstyr og klær:

Ta turen innom Arctica - Høyfjellsspesialisten på Svalbard.

Flere dagers opphold:

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer. Bruk kode: SWE10


BESTILL