3 dager Wildlife vinter camp; med truger og overnatting i teltleir

Hvis du har en sterk lidenskap for naturen og er nysgjerrig på Arktis, er dette vinterens perfekte fottur/trugetur.

Tre dager er tid nok når du er i nærkontakt med Arktis på den ekte måten. Fottur med camping i et øde og stille område. Plutselig, kan et hundespann eller flere komme glidende forbi.

Det er flere ting å lære seg på en slik tur, hvordan etablere camp og sove i telt på snø, beskytte seg mot isbjørnen, kulden og været generelt. Vi vil få muligheten til å tilpasse oss helt etter været og hva naturen tilbyr oss av utfordringer.

Det utvalgte området er nytt av året, så det blir spennende å utforske dette sammen med deg som gjest. Det er forskjellige fjelltopper og vakker natur i alle retninger, så hver ny dag bestemmer vi sammen hvor vi setter kursen. I tilfelle storm eller dårlig vær vil vi ha mulighet til å søke ekstra ly ved å utforske en av is grottene i nærområdet eller i Longyearbyen. 

Leiren vår vil ligger i et scooterfritt område mellom fantastiske fjelltopper.  Alle som deltar på turen, vil også delta i å holde isbjørnvakt om natta. Guide deler gruppen inn i skift for å holde leiren trygg.

Guide vil selvfølgelig veilede deg gjennom hele ekspedisjonen. Du trenger ingen spesielle ferdigheter utenom ønsket om å være ute i naturen. Vi benytter truger eller isbrodder der det er nødvendig og forholdene tilsier det.

Vanskelighetsgrad ligger på nivå 3-4.

Dagene og ruten tilpasses etter vær og snøforhold, og vi beregner følgende planlagte tidsplan:

Dag 1

Klokka 09:00 blir du plukket opp av guide på ditt overnattingssted.

Om morgenen har du muligheten til å bli kjent med de andre deltakerne og sjekke at du har tatt med deg det nødvendige utstyret. Guide vil gå gjennom planen for de neste 3 dagene og gi deg oppdatert værmelding. Vi pakker og forbereder pulkene før vi avslutter møtet. De som har behov for å supplere utstyr, har tid til å gjøre det.

Vi vil ha felles lunsj i vårt lager, og etter lunsj starter vi eventyret.

Etter ankomst leirplassen, rigger vi til leiren, alle leirfasilitetene og etablerer alle rutiner. Det er tid for middag.

Dag 2

Etter frokost diskuterer vi hvor vi skal gå i henhold til vær og snøforhold. Vi har mange muligheter rundt vår campingplass, som å krysse isbreer eller opp til fjelltopper. Du kan nyte det arktiske landskapet og føle hva det betyr å være ute i den arktiske naturen. 

April og mai - dagen er lang, og natten uteblir. 

Dag 3

Etter frokost pakker vi ned leiren, våre pulker og er klar for retur til Longyearbyen. Underveis, kan vi se om det er en fjelltopp som egner seg å bestige. Ute i felt, er det alltid guide som bestemmer og tar avgjørelser.

Generell informasjon:

Vær oppmerksom på at lengden på turene og aktivitetene vil variere avhengig av værforhold og gruppesammensetningen. Dårlig sikt og vind kan få oss til å gjøre justeringer i planene i forhold til det som er beskrevet i turforslaget ovenfor. Vi tar med oss all mat og drikke fra Longyearbyen, og etterlater ingenting i villmarken - bortsett fra våre skispor.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Vi regner med å være tilbake i byen rundt klokken16:00. 

Overnatting i Longyearbyen, der anbefaler vi Gjestehuset 102. De tilbyr rabatt når du bestiller en av våre overnattingsturer www.gjestehuset102.no

Om du mangler sportsutstyr, ta kontakt med sportsbutikken www.arctica.no

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer

Link til rabatten www.gjestehuset102.no

Rombestilling med rabatt  - Kode SWE10 

Detaljer

Periode: Mars - april
Dager: Lørdager eller på forespørsel
Tidspunkt 2: 09:00
Varighet: 3 dager
Pris 1: NOK 9 250
Pris 2: NOK 3000 i tillegg per person ved kun 3 påmeldte
Pris 3: NOK 500 Sovepose kan leies

Inkludert i prisen:

Transport til og fra ditt overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, truger og staver samt autorisert Svalbardguide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Dere kan leie sovepose av oss mot et tillegg på kr. 500.
Bagasje som dere ikke ønsker å ta med, kan oppbevares på vårt lager eller i hotellets bagasjerom.

Minimum 4 og maksimum 12 deltagere


Epost: info@wildlife.no
Telefon: +47 79 02 22 22

BESTILL