3 dager SKI: Wildlife vintercamp - Randonee med overnatting i teltleir

Kom og besøk vår favoritt "lekeplass"!

Hvis du er lidenskapelig alpin toppturentusiast eller vil oppleve skiturer på en måte som passer perfekt til Svalbard, er dette turen for deg.

I dette området har snø bygd seg opp siden september.  Vi inkluderer alle typer alpinski for å teste den arktiske snøen (Randonnee, Splitboard og Telemark).

Skikjøring på Svalbard handler ikke om den perfekte snøen eller den bratteste turen, men om ski i et fjernt og uberørt landskap.

Denne pakken passer for de som ønsker det beste av Svalbard ved å bo ute i telt og ha tilgang til skikjøring til alle døgnets tider.

Her lærer du hvordan du setter opp en leir i Arktisk område, hvordan vi skal bo ute i kulden, isbjørnvakt om natta og hvordan du beveger deg i det arktiske miljøet, selvfølgelig med ski på beina. 

Vi skal ha leiren mellom fantastiske fjelltopper. 

Alle i campen blir tildelt skift for å holde isbjørnvakt om natten, så er leiren trygg, og du får god erfaring i hvordan man etablerer og bor i leir i arktis og i isbjørnterreng!

Guide vil selvfølgelig veilede deg gjennom hele ekspedisjonen.

Vi vil tilpasse dagene og ruten til vær og snøforhold, og har følgende stipulerte tidsplan:  

Dag 1:

Klokka 09:00 blir du hentet av guiden på ditt overnattingssted. Nå har du mulighet til å bli kjent med de andre deltakerne og sjekke at du har tatt med deg alt nødvendig utstyr.

Guiden vil briefe gruppen med hensyn til planen for de neste dagene samt gi dere en oppdatert værmelding.

Vi pakker og klargjør pulkene før vi avslutter møtet.  De som har behov for å supplere utstyr, har tid til å gjøre det.

Vi vil ha felles lunsj på vårt lager, og deretter starter eventyret.

Når vi ankommer campingplassen, installerer vi oss, gjør oss kjent med alle leirfasilitetene og etablerer rutiner.

Det er tid for middag!

Dag 2:

Etter frokost diskuterer vi hvor vi skal gå på ski i henhold til vær og lavine/snøskred forhold. Vi har mange muligheter rundt vår campingplass: Rundturer over isbreer eller opp til fjelltoppene. Du kan både nyte det arktiske landskapet og føle hva det betyr å være ute i den arktiske naturen.

Ved dårlig vær eller etter skiaktivitetene, har vi mulighet til å utforske en isgrotte nærmere Longyearbyen. I april er dagen lang og natten kommer aldri.

Dag 3:

Etter frokost pakker vi ned leiren, pakker pulkene og drar tilbake til byen. Underveis, får vi sjansen til å kjøre mer på ski.

Vi planlegger å være tilbake i byen rundt klokka 16:00

Kriterier for deg som ønsker å være med:

Du må ha erfaring i å stå på ski utenfor løypene, og gjerne prøvd å gå på topptur. Du trenger ikke å være en ekspert i skiteknikk - vi har sertifiserte guider som får deg trygt opp og kan gi deg gode tips på vei ned. Det vi ønsker er å skape en best mulig dag for deg sammen oss på Svalbard. Det er ønskelig at du har med ditt eget skiutstyr for å gå toppturer, og det er obligatorisk med skredutstyr som sender / mottaker, søkestang og spade. Både ski- og skredutstyr kan leies hos oss.

Generell informasjon:

Vær oppmerksom på at lengden på turene og aktivitetene vil variere avhengig av værforhold og gruppesammensetningen. Dårlig sikt og vind kan få oss til å gjøre justeringer i planene i forhold til det som er beskrevet i turforslaget ovenfor. Vi tar med oss all mat og drikke fra Longyearbyen, og etterlater ingenting i villmarken - bortsett fra våre skispor.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Toppturcampen må ha minimum 4 og maksimum 12 deltagere.

Detaljer

Periode: Mars - April
Dager: Lørdager eller på forespørsel
Tidspunkt:
Tidspunkt 2: 09:00
Varighet: 3 dager
Pris 1: NOK 10 250
Pris 2: NOK 3500 i tillegg per person ved kun 3 påmeldte
Pris 3: NOK 500 Sovepose kan leies

 

Inkludert i prisen:

Transport til og fra ditt overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, autorisert Svalbardguide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Dere kan leie sovepose av oss mot et tillegg på kr. 500.
Bagasje som dere ikke ønsker å ta med til vår Toppturcamp kan oppbevares på vårt lager eller i hotellets bagasjerom.

Minimum 4 og maksimum 12 deltagere

Om du mangler sportsutstyr, ta kontakt med sportsbutikken www.arctica.no

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer

Link til rabatten www.gjestehuset102.no

Rombestilling med rabatt  - Kode SWE10 


Epost: info@wildlife.no
Telefon: +47 79 02 22 22

BESTILL