Blomsterdalen: Fottur i området ved det globale frøhvelvet

Bli med på en spennende kulturhistorisk vandring fra gruvedrift til Svalbards globale frøhvelv.
Vi henter turdeltagerne på definerte overnattingssted og denne turen starter med å gå mot toppen av Blomsterdalshøgda, som ligger på ca. 320 meter over havet. Her får vi en flott utsikt over Adventfjorden og nærområdet. Vi vil se taubanebukkene fra gruvetiden og mot Gruve 3 - en av de nedlagte gruvene på Svalbard.

Vår guide vil fortelle om Svalbard og ikke minst om Svalbards globale frøhvelv (The Global Seed Vault) som ligger inne i fjellet. Det er ikke anledning til å gå inn i frøhvelvet.

Det vil bli servert varm drikke, men alltid smart å ta med en ekstra varm jakke, kald drikke, snacks, kamera, kikkert i svipptursekken.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Dette er en middels krevende fottur.

Om du trenger ekstra utstyr/klær, kan dette kjøpes hos www.arctica.no

Rimelig overnatting på Gjestehuset 102 Booking

 

Detaljer

Periode: Hele året
Dager: Som beskrevet i vår aktivitets kalender
Tidspunkt: 09:00
Varighet: 4 timer
Pris 1: NOK 1080
Pris 2: Rabatt til barn 10-15 år

Prisen inkluderer: Transport tur/retur overnattingssted, varm drikke og kjeks samt guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Ved behov bruker vi truger. Husk gode og varme tursko, svipptursekk med egen drikke og en varm jakke til returen.

Eier og gründer av Svalbard Wildlife Expeditions, Arne Kristoffersen var med å planlegge og legge ned grunnsteinen til frølageret (nr 2 fra venstre)

grunnsten ny genbank img4213

 


Booking