Natt i isen: Overnatting i isgrotten

Bli med på en kveldstur med overnatting i isgrotta. Det er ute på tur i den urørte naturen du best kan finne den magiske Svalbard-opplevelsen. For å oppleve lyset og fargene i Polarnatten må vi vekk fra husene og byens kunstige lys. Først når vi har kommet oss inn i naturen - og mørket - vil vi oppleve det magiske lyset Polarnatten kan gi.  I februar kommer dagslyset gradvis tilbake med et fantastisk fargespill på himmel og fjell.

Dag 1:

Første dagen vil guiden hente dere på overnattingsstedet kl. 17.00. Vi kjører ned til lageret vårt der vi har en kort briefing om turen, og tar ut det utstyr som vi trenger. Vi klargjør pakningen for vår videre ferd fra Nybyen. Når trugene er tilpasset setter vi kursen mot Longyearbreen. Det tar ikke lang tid før vi kommer i skyggen av belysningen fra Longyearbyen, og inn i Polarnatten. Vi følger breen i jevn stigning til vi er oppe på breplatået der hvor grotta er. Her fyrer vi opp primusen og nyter en varm kopp med drikke før vi tar fatt på den videre kveldsturen opp i høyden. Fra ryggen og selve toppen av fjellet er utsikten utover et landskap i mørketids drakt fantastisk. Returen til grotta er rask, og vel nede tilbereder vi middag og gjør oss klar for en natt under den magiske breen. Her får du oppleve en underjordisk verden med haller, trange passasjer, og tykke lag med mektige iskrystaller.

Dag 2:

Etter en god frokost pakker vi sammen og gjør klar for returen ned breen. Deretter er veien kort tilbake til Longyearbyen og sivilisasjonen. Vi forventer å være tilbake i Longyearbyen kl 11:00.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Om du trenger ekstra utstyr/klær, kan dette kjøpes hos www.arctica.no

Rimelig overnatting på Gjestehuset 102 Booking Widget

Endringer av turprogram:

Gjennomføring av turen og rute kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse.

 Krav til deltagerne: Turen har moderat vanskelighetsgrad 4 siden ekstrem kulde og at det kan forekomme kryping i grotta. Passer ikke for de som har ryggproblem, klaustrofobi eller dårlig fysisk form. 

Du må klare å bære nødvendig utstyr til overnattingen - guide hjelper til med pakkingen.

 

Detaljer

Dager: Tirsdag / Fredag
Tidspunkt: kl 17:00 - ca kl 11:00
Pris 1: NOK 3550 pr. person (Voksen)
Pris 2: NOK 3150 pr barn (12-15 år)
Pris 3: Nivå 3-4 av 5

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, mat, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Minimum 2 og maksimum 4 deltakere. Ved privat gruppe max 6 personer.

Ved kun 2 deltagere vil det være et pristillegg på NOK 1 000.- pr person.

Sovepose kan leies: Kr. 500,- pr pose.


BESTILL OG KAPASITET