Hiorthamn; Fottur til historiske kulturminner

Bli med på en spennende tur ut av byen, inn i den mørke polarnatten, for å oppleve lyset fra byen og en mulighet for å se naturens eget nordlys på himmelen. Det oppleves magisk å vandre i Arktis på tundranen og se lyset fra Longyearbyen på avstand.

Hvis været tillater det, krysser vi den frosne Adventelva og setter kurs mot Hiorthhamn, en tidligere gruveby på motsatt side av fjorden av Longyearbyen.

Hiorthamn er et spennede kulturhistorisk sted, omgitt av det majestetiske Hiorthfjellet. Gruvebyen ble etablert i 1917 og gruveinngangen ligger 582 meter over havet. Etter 1921 har det kun vært periodisk gruvedrift og siste driftsår var i 1940. I Hiorthamn var det både brakker, smie, lager, kjøkken, sag, hospital, boliger, kontor, og en rekke gruveanlegg og gruveveger. På denne turen besøker vi de fredete bygninsmassene, og får fortalt hvilken betydning dette stedet hadde for kulldriften på Svalbard.

Dette er en enkel tur som passer for alle da landskapet er flatt. Samtidig vil du oppleve is, snø og høye fjell i et majestetisk landskap. En flott tur hvor natur møter kultur.

Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til litt ekstra utstyr, hodelykter, kamera, snacks, noe kaldt å drikke og ekstra varme klær. Husk gode og varme fjellsko!

Om du trenger ekstra utstyr/klær, kan dette kjøpes hos www.arctica.no

Rimelig overnatting på Gjestehuset 102 Booking Widget

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

Detaljer

Periode: November - februar
Dager: Som beskrevet i vår aktivitets kalender
Tidspunkt: 10:00
Varighet: 5 timer
Pris 1: NOK 1080
Pris 2: Rabatt for barn 12-15 år

Prisen inkluderer: Transport fra overnattingssted, truger, staver, hodelykt i mørketid, varm drikke, kjeks og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.


Epost: info@wildlife.no
Telefon: +47 79 02 22 22

Booking