Villmarkscamp: 4 dager med topptur, brevandring og padling

AdobeStock 500373147switchAdobeStock 500373148
Vi mener at god tid i fred og ro er viktig for å sanse og fordøye Svalbardopplevelsen. På denne turen vil vi få to hele turdager. Etter en ettermiddag med kajakk til brefronten, en hel dag på breen vil vi tredje dagen gå gjennom det frodige landskapet på vestsiden av Ymerbukta, og opp langs den majestetiske Värmlandsryggen. 

 

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om skandinavisk tale ønskes.

 

 

Dag 1 (tirsdag):

Guiden henter dere på overnattingsstedet kl 07:30. Vi kjører ned til lageret der vi har en kort briefing om turen, og tar ut utstyr til turen. Etterpå kjører vi til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land ved vår faste leir. Her installerer vi oss i leiren før vi gjør oss klar til kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevest tar vi plass i stødige dobbeltkajakker og er klare for en padletur langs land til fronten av Esmarkbreen. Før start får du en grundig innføring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte framkomstmiddel for å komme tett inn på naturen og oppleve stillheten mens en ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land et passende sted for å betrakte brefronten og ta en matbit. Vel tilbake i campen etter en aktiv dag står middag på programmet og er været med oss kan kvelden avsluttes rundt leirbålet. Alle i gruppen må delta i en vaktordning som isbjørnvakt hvor en person alltid er våken i tildelt periode gjennom hele natten.

Dag 2 (onsdag):

Etter en solid frokost pakker vi sekkene med breutstyr og setter kursen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau begir vi oss inn på selve breen. Med kyndig veiledning fra guiden vandrer vi i taulag innover klar blåis, over dype sprekker og krysser snøbroer. Vår lunsj spiser vi på selve breen med flott utsikt over de mektige breformasjonene og sjøen foran oss. Tilbake i leiren tilbereder vi en bedre middag mens inntrykkene synker inn. Dette er en forholdsvis lang dag hvor vi er ca. 8 timer på breen. Fra campen inn til breen er det ca. 40 min gange i lett terreng.

Dag 3 (torsdag):

Etter to netter ute i den arktiske naturen vil vi virkelig begynne å føle en viss tilhørighet til omgivelsene. Etter samme morgenritualet som dagen før vil vi i dag gjøre oss bedre kjent med naturlivet og landskapet rundt oss. Med en høy topp som et naturlig mål for dagen drar vi fra leiren.

Turalternativene er mange på denne siden av Ymerbukta, men det er nok den lange og tiltalende Värmlandsryggen som er mest fristende. Bare etter noen få høydemeter vil vi få et fantastisk skue utover fjord, fjell og brelandskap. Vi satser på å være ute hele dagen, men turen kan fint tilpasses deltagernes ønsker i forhold til lengde.

Vel tilbake i leiren nyter vi nok en middag og kveldsstund blant nye turvenner.

Dag 4 (fredag):

Før båten henter oss rydder og rengjør vi i leiren, deretter rekker vi en behagelig fottur i lokalområdet.

Nå forlater vi Ymerbukta og underveis serveres det et godt måltid som skipets kokk har tilberedt. Smart å spise på akterdekket da det ofte dukker opp interessante observasjoner av dyrelivet i Isfjorden. 

Barentsburg ligger ved innløpet til Isfjorden og er nest største by på Svalbard med ca 500 innbyggere fra Russland og Ukraina. Vi kan se byen i det fjerne.

 

Svalbard Wildlife Expeditions tar sterkt avstand fra invasjonen og krigen i Ukraina.
Barentsburg og Pyramiden er eid og drevet av det russisk statseide Trust Arktikugol, men flesteparten av innbyggerne er ukrainere.  Ved å besøke bosetningene støtter en den russiske stats selskap, så vi besøker ikke Barentsburg.

 

Nå starter returen til Longyearbyen, og da passerer vi den forlatte gruvebyen Grumant og et fantastisk fuglefjell.

Beregnet ankomst i Longyearbyen ca klokken 19:00

 

 

Detaljer

Periode: Juli - August
Dager: Tirsdag - Fredag
Tidspunkt: Kl. 07:30
Varighet: 4 dager
Pris 1: 2023 NOK 12.250.-
Pris 2: NOK 500 leie sovepose

Endringer av turprogram / dagsetapper:

Gjennomføring av turen (rekkefølge på aktiviteter) og lengde på aktivitetene kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse.

 

Krav til deltagerne:

Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk – vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulendt terreng med mye sand / stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler. Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet, som isbjørnvakt,  matlaging, vannhenting og oppvask.

 

Kartblad: Norsk Polarinstitutts kartserie, B9

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose, som kan leies for kr 500,-.

 

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere.

 

Ekstra utstyr og klær:

Ta turen innom Arctica - Høyfjellsspesialisten på Svalbard.

Flere dagers opphold:

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer. Bruk kode: SWE10


Telefon: +4779022222

BESTILL