Villmarkscamp: 3 dager med fottur, brevandring og padling

Har du tre dager til rådighet til en ekte Svalbardopplevelse, anbefaler vi at du reiser med oss ut i naturen og blir med til vår Villmarkscamp i Ymerbukta. Dette er vår desidert mest populære tur om sommeren. Turen passer for de aller fleste. Vi sovner i teltet til lyden av den kalvende breen og bølgeslag, mens naboteltet holder isbjørnvakt. Alle i gruppen må holde isbjørnvakt på skift gjennom hele natten. Turen starter på fredag med retur søndag i juli/august.

Dag 1 (fredag):

Guiden henter dere på overnattingsstedet kl 07:30. Vi kjører ned til lageret der vi har en kort briefing, og tar ut utstyr til turen. Etterpå kjører vi til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land med gummibåter ved vår faste leir. Her installerer vi oss i leiren før vi klargjør til kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevest tar vi plass i stødige dobbeltkajakker og er klare for en padletur langs land til fronten av Esmarkbreen. Før start får du en grundig innføring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte framkomstmiddel for å komme tett innpå naturen og oppleve stillheten mens en ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land et passende sted for å betrakte brefronten og ta en matbit. Vel tilbake i campen etter en aktiv dag står middag på programmet, og er været med oss kan kvelden avsluttes rundt leirbålet.

Dag 2 (lørdag):

Etter en solid frokost pakker vi sekkene med breutstyr og setter kursen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau begir vi oss inn på selve breen. Med kyndig veiledning fra guiden vandrer vi i taulag innover klar blåis, over dype sprekker og krysser snøbroer. Vår lunsjtid spiser vi på selve breen med flott utsikt over de mektige breformasjonene og sjøen foran oss. Tilbake i leiren tilbereder vi en bedre middag mens inntrykkene synker inn. Dette er en forholdsvis lang dag hvor vi er ca. 8 timer på breen. Fra campen inn til breen er det ca. 40 min gange i lett terreng.

Dag 3 (søndag):

Før båten henter oss rydder og rengjør vi i leiren, deretter rekker vi en behagelig fottur i nærområdet.

Nå setter vi kurs for Barentsburg og underveis serveres det et godt måltid som skipets kokk har tilberedt. Smart å spise på akterdekket da det ofte dukker opp interessante observasjoner av dyrelivet i Isfjorden. 

Barentsburg er nest største by på Svalbard med ca 500 innbyggere fra Russland og Ukraina. 

Svalbard Wildlife Expeditions tar sterkt avstand fra invasjonen og krigen i Ukraina.
Barentsburg og Pyramiden er eid og drevet av det russisk statseide Trust Arktikugol, men flesteparten av innbyggerne er ukrainere.  Ved å besøke bosetningene støtter en den russiske stats selskap, men en bidrar også til at mange ukrainere har jobb. Det er opp til hver og en om en vil gå i land eller ikke.

Dere som ønsker det kan følge den lokale guiden, som er inkludert i pris. 

Nå starter returen til Longyearbyen, og da passerer vi den forlatte gruvebyen Grumant og et fantastisk fuglefjell.

Beregnet ankomst i Longyearbyen ca klokken 20:00.

Endringer av turprogram / dagsetapper:

Gjennomføring av turen (rekkefølge på aktiviteter) og lengde på aktivitetene kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer.

Krav til deltagerne:

Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk da vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulent terreng med mye sand / stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler. Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet som isbjørnvakt, matlaging, vannhenting og oppvask.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

 

Detaljer

Periode: Juli-August
Dager: Fredag - Søndag / Søndag-Tirsdag
Tidspunkt: 07:30
Varighet: 3 dager
Pris 1: 2023 NOK 10 450.-
Pris 2: NOK 500 leie av sovepose

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose, som kan leies for kr 500,-.

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere.

Om du mangler sportsutstyr, ta kontakt med sportsbutikken www.arctica.no/en/

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer

Link til rabatten www.gjestehuset102.no

Rombestilling med rabatt  - Kode SWE10 


Telefon: +4779022222

BESTILL