Villmarkscamp: 3 dager med fottur, brevandring og padling

AdobeStock 500373147switchAdobeStock 500373148
Har du tre dager til rådighet til en ekte Svalbardopplevelse, anbefaler vi at du reiser med oss ut i naturen og blir med til vår Villmarkscamp i Ymerbukta. Dette er vår desidert mest populære tur om sommeren. Turen passer for de aller fleste. Vi sovner i teltet til lyden av den kalvende breen og bølgeslag, mens naboteltet holder isbjørnvakt. Alle i gruppen må holde isbjørnvakt på skift gjennom hele natten. Turen starter på fredag med retur søndag i juli/august.

 

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om skandinavisk tale ønskes.

 

Dag 1 (fredag):

Guiden henter dere på overnattingsstedet kl 07:30. Vi kjører ned til lageret der vi har en kort briefing, og tar ut utstyr til turen. Etterpå kjører vi til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land med gummibåter ved vår faste leir. Her installerer vi oss i leiren før vi klargjør til kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevest tar vi plass i stødige dobbeltkajakker og er klare for en padletur langs land til fronten av Esmarkbreen. Før start får du en grundig innføring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte framkomstmiddel for å komme tett innpå naturen og oppleve stillheten mens en ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land et passende sted for å betrakte brefronten og ta en matbit. Vel tilbake i campen etter en aktiv dag står middag på programmet, og er været med oss kan kvelden avsluttes rundt leirbålet.

Dag 2 (lørdag):

Etter en solid frokost pakker vi sekkene med breutstyr og setter kursen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau begir vi oss inn på selve breen. Med kyndig veiledning fra guiden vandrer vi i taulag innover klar blåis, over dype sprekker og krysser snøbroer. Vår lunsjtid spiser vi på selve breen med flott utsikt over de mektige breformasjonene og sjøen foran oss. Tilbake i leiren tilbereder vi en bedre middag mens inntrykkene synker inn. Dette er en forholdsvis lang dag hvor vi er ca. 8 timer på breen. Fra campen inn til breen er det ca. 40 min gange i lett terreng.

Dag 3 (søndag):

Før båten henter oss rydder og rengjør vi i leiren, deretter rekker vi en behagelig fottur i nærområdet.

Nå forlater vi Ymerbukta og underveis serveres det et godt måltid som skipets kokk har tilberedt. Smart å spise på akterdekket da det ofte dukker opp interessante observasjoner av dyrelivet i Isfjorden. 

Barentsburg ligger ved innløpet til Isfjorden og er nest største by på Svalbard med ca 500 innbyggere fra Russland og Ukraina. Vi kan se byen i det fjerne.

 

Svalbard Wildlife Expeditions tar sterkt avstand fra invasjonen og krigen i Ukraina.
Barentsburg og Pyramiden er eid og drevet av det russisk statseide Trust Arktikugol, men flesteparten av innbyggerne er ukrainere.  Ved å besøke bosetningene støtter en den russiske stats selskap, så vi besøker ikke Barentsburg.

 

Nå starter returen til Longyearbyen, og da passerer vi den forlatte gruvebyen Grumant og et fantastisk fuglefjell.

Beregnet ankomst i Longyearbyen ca klokken 19:00.

 

Detaljer

Periode: Juli-August
Dager: Fredag - Søndag / Søndag-Tirsdag
Tidspunkt: 07:30
Varighet: 3 dager
Pris 1: 2023 NOK 10 450.-
Pris 2: NOK 500 leie av sovepose

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose, som kan leies for NOK 500,-.

 

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere.

 

Endringer av turprogram / dagsetapper:

Gjennomføring av turen (rekkefølge på aktiviteter) og lengde på aktivitetene kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer.

 

Krav til deltagerne:

Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk da vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulent terreng med mye sand / stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler. Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet som isbjørnvakt, matlaging, vannhenting og oppvask.

 

Ekstra utstyr og klær:

Ta turen innom Arctica - Høyfjellsspesialisten på Svalbard.

Flere dagers opphold:

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer. Bruk kode: SWE10


Telefon: +4779022222

BESTILL