Arctic Challenge: Hiortfjellet – kajakk og topptur

Alle har et forhold til Hiortfjellet, der det ruver med sine karakteristiske former på den andre siden av fjorden, rett imot oss i Longyearbyen. På den toppen man bare. Men det er tøft, det er en god grunn til at den har navnet "Den Arktiske Utfordringen". Først skal fjorden krysses med kajakk, deretter venter nærmere 1000 høydemeter i urørt terreng. Vel det stemmer ikke helt for underveis mot toppen passerer vi Sneheim, tidligere boliger for gruvearbeiderne. Midtveis til topps finnes et gruveanlegg fra tidligere tider. Vel oppe på toppen er utsiktsbelønningen fullkommen. Milevis med urørt arktisk natur ligger under dine føtter.

På retur plukker vi med oss søppel som dukker opp på vår vei. SWE har fokus på bærekraft og naturvern.

Dette er en krevende, fantastisk fin og populær tur. 

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding ofte på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

For bestilling av overnatting www.gjestehuset102.no  Booking

 

Detaljer

Periode: Juni - September
Dager: I henhold til vår aktivitets kalender
Tidspunkt: 08:00
Varighet: 11 timer
Pris 1: NOK 2100
Pris 2: Aldersgrense 16 år

Min. antall: 2 personer
Maks antall: 12 personer
Nedre aldersgrense: 16 år

Prisen inkluderer: Transport fra/til overnattingssted, personlig kajakkbekledning som tørrdrakt og flytevest, lunsj, varm drikke, kjeks, og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Turen starter kl 08:00 med henting på overnattingssted og transport til vårt lager i Sjøområdet. Du vil få utlevert ditt personlige kajakkutstyr for dagen. Instruksjon, sikkerhetsorientering og miljøinformasjon vil bli gitt underveis.

Du trenger ingen kajakkerfaring for å delta, da turlederne vil gi den nødvendige instruksjon. Dette er en 11 timers tur og du bør være i god fysisk form for å delta.

Har du spørsmål om turen, send oss gjerne en mail


BESTILL