Foxfonna: Fottur fra toppen, opplev isbreer og fjell

Denne fotturen starter oppe på Gruve 7 fjellet, og er i motsatt område av våre øvrige turer.

Alle våre gjester blir hentet ved byens hoteller før vi gjør oss klare til avgang. Guide sjekker at du har husket å ta med klær og utstyr som er nødvendig til en slik tur.

Underveis til vårt utgangspunkt for fotturen, kjører vi gjennom Adventdalen som har mye interessant historie fra Longyearbyens bysamfunn fram til i dag. For eksempel vår opprinnelige flyplass hvor det norske flyselskapet Braathens SAFE landet direkte på tundraen når den var frosset, vanndammen hvor vi får vårt drikkevann fra, flere nedlagte kullgruver og lignende.

Om nødvendig, benytter vi truger opp til dagens utsiktspunkt hvor vi kan nyte stillheten og en velfortjent hvil med varm drikke og ekspedisjonslunsj. Nyt synet mot fjellene midt imot som Operafjellet, Helvetiafjellet, samt områdene som Breinosa, Foxfonna, Gilsonryggen og ut over mot Nordenskiöld land.

Turen er middels krevende da vi kjører opp Gruve 7 fjellet før fotturen videre oppover fjellsiden starter.

Ta med deg en dagstursekk hvor du har en genser el.l. til pausene og returen, kikkert, kamera, vann el.l. samt tildelt utstyr for dagens ekspedisjonstur.

Huske gode, inngåtte fjellsko til denne turen!

På retur plukker vi med oss søppel som dukker opp på vår vei. Svalbard Wildlife Expeditions har søkelys på bærekraft og naturvern.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding ofte på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

For bestilling av overnatting www.gjestehuset102.no  Booking

Detaljer

Periode: Mars-Oktober
Dager: I henhold til vår aktivitetskalender
Tidspunkt: Kl 10:00
Varighet: 7 timer
Pris 1: NOK 1335
Pris 2: Barn minimum 12-15 år vinter og 10-15 år sommer

Minimum deltagere: 2 personer

Prisen inkluderer:
Transport til/fra overnattingssted, truger og staver (om behov), varm ekspedisjons lunsj, varm drikke, kjeks og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr


BOOKING