Dagstur med Polargirl

Opplev Svalbard-naturen som passasjer om bord i M/S Polargirl. Vi seiler i Isfjorden til de russiske byene Barentsburg og Pyramiden Underveis får du oppleve enorme brefronter, Svalbards rike dyreliv og svært ofte et glimt av hval. Fredager er det kveldstur til Borebreen som ligger nordvest for Longyearbyen.

Bli med på en hærlig båttur i Svalbards vakre Isfjord. 

Barentsburg:
MS Polargirl, går rett til Esmarkbreen som er ca 15 kilometer lang. Vi bruker nødvendig tid foran isbreen hvor guide informerer og vi alle speider etter dyreliv som sel, hvalross, isbjørn, rev, fugler.  Vi passerer vår Villmarkscamp, og ofte setter vi av eller tar om bord våre gjester derfra.

Turen går hver tirsdag, fredag og søndag.

Nå setter vi kurs for Barentsburg og underveis serveres det et godt måltid som skipets kokk har tilberedt. Smart å spise på akterdekket da det ofte dukker opp interessante observasjoner av dyrelivet i Isfjorden. 

Barentsburg er nest største by på Svalbard med ca 500 innbyggere fra Russland og Ukraina. Byen er nylig renovert og satser stort på turisme. Bli med på fottur med den lokale guiden, som er inkludert i pris. Deretter kan dere kjøpe forfriskninger i hotellets cafe/bar før et besøk i suvenirbutikken og retur til båten.

Nå starter returen til Longyearbyen, og da passerer vi den forlatte gruvebyen Grumant og et fantastisk fuglefjell.

Pyramiden:


Turen til Pyramiden er den mest populære.
Vårt skip, MS Polargirl, passerer Svenskhuset og går rett til Skansbukta med sitt rike plante og dyreliv. Vår guide vil fortelle mer om den interessante gips-gruveaktiviteten i denne bukta.
Deretter settes kursen rett til Pyramiden, en fraflyttet gruvelandsby, som i dag har kun få beboere som driver med vedlikehold og turisme.

Byen ble etablert av Svenskene i 1910 og solgt til Sovjetunionen i 1927. Russland avsluttet gruvedriften i 1998. Lokal guide tar deg rundt og låser opp bygninger slik at vi får se litt av hvordan en gruvelandsby fungerte bak kulissene. Guidet rundtur avsluttes med besøk i sport hallens cafe/bar hvor vi kan få kjøpe forfriskninger og suvenirer. Det er ikke internett forbindelse i Pyramiden, men dere kan betale med kort.

Husk - du må følge guide hele tiden pga isbjørnfaren!

Nå er det tid for et varmt måltid om bord i MS Polargirl, og da er det smart å sitte ute på akterdekket og skue etter dyreliv i havet og på land.
Og - plutselig er vi ved Nordenskiöldbreen. Denne breen er 15 km lang og 4 km bred. Skipets guide vil informere framme på fordekket mens vi seiler sakte foran breen. Her er det ofte isbørn, men vi kan dessverre ikke garantere dette.

På returen til Longyearbyen,  besøker vi det fine fuglefjellet Diabas. Svært ofte er det polarrev under og i fuglefjellet for å sikre seg litt mat.

 

Hvalsafari:
Bli med MS Polargirl på en kveldstur for å speide etter hval og hvalross. Om vi er heldig kan vi se verdens største pattedyr; Blåhvalen, Finnhval, Knølhval eller Kvithvalen. Kapteinen og guider vil gjøre sitt beste sammen med dere i søken etter hval. Vi kan ikke garantere at de dukker opp på hver tur. Hvalsafari er hver tirsdag kveld, og vi serverer grillmat underveis. Turen starter kl 18:30, og da  må du være klar utenfor hotellets resepsjon. Varighet 4-5 timer. Bestill allerede nå! Velkommen med på tur!

 

I løpet av nesten alle disse turene i Isfjorden, får vi et glimt av hval.

Hoppende hval2

Ved besøk i Pyramiden eller andre små ilandstigninger må gruppen holde seg samlet og i nærheten av guide pga isbjørnfaren.

For bestilling av overnatting www.gjestehuset102.no  Booking overnatting

Booking båttur

 

 

Detaljer

Periode: Mai - September
Dager: Alle dager
Tidspunkt: 08:30
Pris 1: NOK 1950 Barentsburg og Pyramiden

Pyramiden og Nordenskiöldbreen

Mandag, onsdag, torsdag og lørdag

Varighet: Ca. 9 - 10 timer

Avreise: 08:30 med henting på ditt hotell

Voksen: Kr. 1950

Honnør: Kr. 1750

Barn (6 - 15 år): Kr. 900

Barn (0 - 5 år): Gratis

Online booking PYRAMIDEN

 

 

Barentsburg og Esmarkbreen

Tirsdag, fredag og søndag

Varighet: Ca. 9 - 10 timer

Avreise: 08:30 med henting på ditt hotell

Voksen: Kr. 1950

Honnør: Kr. 1750

Barn (6 - 15 år): Kr. 900

Barn (0 - 5 år): Gratis

 

Online booking BARENTSBURG


 

Kveldstur hvalsafari

Hver tirsdag

Varighet: Ca. 4 - 5 timer

Avreise: Kl. 18:30 med henting på ditt hotell

Voksen: Kr. 1 400,-

Honnør: Kr. 1 300,-

Barn (6 - 15 år): Kr. 800,-

Barn (0 -5 år): Gratis

Online booking HVALSAFARI

 

Fastboende og grupper, kontakt oss på info@wildlife.no

 


Online booking Pyramiden