5 dager Billefjorden Kayak ekspedisjon: Pyramiden og Nordenskioldbreen

Om sommeren er de lange fjordene livsnerven i den arktiske naturen på Svalbard. Her hekker sjøfuglene i fjellklipper, reven går på jakt etter gåseegg i strandsonen og isbjørnen jakter etter sel på isflakene inne ved breene. Billefjorden, innerst i Isfjorden er nettopp en slik fjord med et yrende dyreliv om sommeren. Samtidig byr Billefjorden på et fantastisk fjell – og brelandskap, i tillegg til mange kulturminner etter tidligere menneskelig aktivitet på Svalbard.

På denne turen vil vi som de tidligere arktiske oppdagerne, utforske denne fjorden via sjøveien. I løpet av fire hele dager med kajakkpadling, vil du på denne turen få en rikholdig Svalbardopplevelse.

Ankomstdagen:

God planlegging, hyggelig turfølge og nøye forberedelser er halve turen! Det er derfor viktig at alle turdeltagerne er på plass i Longyearbyen i løpet av ettermiddagen, første dag. For å gi de sist ankommende deltagerne en mulighet til å komme seg på plass, vil guiden hente gjestene på deres overnattingssted kl 16:00 denne ettermiddagen. I løpet av ettermiddagen vil du få anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og være sikker på at du har med nødvendig utstyr. Vi går igjennom ruta på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Møtet avsluttes med at vi pakker og klargjør kajakkene for neste dag. De som har behov for supplering av utstyr rekker dette før sportsbutikkene stenger kl 18:00.

Dag 1: 

Avreise fra Longyearbyen med båt. En to timers båttur ligger foran oss før vi kommer frem til Skansbukta. Her settes vi i land, og klargjør kajakkene for vår videre ferd innover Billefjorden. Skansbukta har et rikt plante- og fugleliv, og i tillegg finner vi rester etter tidligere tiders fangstmannsliv i dette området. Vi setter av tid til en lett fottur i dette spennende området før vi setter oss i kajakken.

Dagens etappe er omlag 15 km, og målet er den russiske gruvebyen Pyramiden. Byen ble grunnlagt på grunn av kullforekomstene, men i 1998 ble byen forlatt. Vi etablerer leir med utsikt mot Nordenskiöldbreen.

Dag 2:

En lett morgen økt i kajakken før vi kommer til Pyramiden. Byen har en moderne arkitektur, med boligblokker, kulturhus, idrettshall, barneskole og selvsagt en forlatt kullgruve. Byen er øde og forlatt, og en vandring i sentrum er en spesiell opplevelse. Kajakkturen fortsetter etter noen timer med urbane inntrykk, og turen går over Petuniabukta til Nordenskiöldbreen. Vi etablerer leir med fri sikt til den mektige brefronten og et rikt fugleliv. I dette området er det stor sjanse for å få oppleve Svalbards største sel, Storkobben, som kan bli opptil 350 kg tung. Et spennende møte når en sitter i kajakken. Dagens distanse er ca. 18 km.

Dag 3: 

Vi beregner god tid til padling i dette området. Breen slipper stadig store isblokker, og dette legger begrensninger på hvor nært en kan padle. Sel er erfaringsmessig svært nysgjerrig på kajakkpadlere, så her kan det dukke opp mange spennende motiver for ivrige fotografer. Dagens leir etableres ved Brucebyen som ble grunnlagt av skottene i 1919. Som så mange andre oppdaget også de at mineralutvinning på Spitsbergen er en dyr fornøyelse så de fire hyttene ble forlatt etter noen få år. Dagens distanse er ca. 12 km.

Dag 4: 

Foran oss ligger Billefjorden og horisonten. Vi padler mot solen ut til Phantomodden som er siste stopp på turen. Underveis vil landskapet åpne seg opp, og kysten domineres av vide tundrasletter. Nå er det tid til å oppsummere de siste dagers hendelser og nyte stillheten i kajakken. Båten vil hente oss på ettermiddagen for transport inn til Longyearbyen. Dagens distanse er ca. 18 km. 

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

OBS! Deltagerne må være i Longyearbyen senest dagen før avreise, på ettermiddagen, for gjennomgang!

 

 

Detaljer

Periode: 13.07.2021 and/or 27.07.2021
Varighet: 1 + 4 dager
Pris 1: NOK 13.950
Pris 2: NOK 3.000 i tillegg pr. person ved kun 3 personer

Endringer av turprogram / dagsetapper: 

Gjennomføring av turen kan variere noe ut fra turbeskrivelsen. Vær og vind kan gjøre at turen blir kortere / eller lengre en skissert, dette vil i så fall gå utover de siste dagene. Ved god fremdrift i gruppen vil uthentingspunktet kunne bli forandret og vi får en lengre tur. Det er lagt opp til at man skal ha tid til ta fotturer og toppturer i området. Dette legger gruppa opp i sammen med guiden etter deltagernes ønske. Området som det skal padles i har en spennende historie og byr på flotte naturopplevelser. Man vil kunne få oppleve fugler og dyreliv på nært hold. Alt av utstyr og proviant vil vi bringe med oss nedpakket i kajakkene og ny camp settes opp for hver dag

Krav til deltakere:

Det er ønskelig med noe padleerfaring men ikke noe krav. Har du ikke padleerfaring må du like en utfordring og være i normal fysisk form. Man padler to sammen i stødige dobbeltkajakker og vi holder oss nært land hvor dette er mulig. Turen er middels krevende og deltakerne bør ikke ha problemer med armer / skuldre. Daglige etapper ca 15-20 km.

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, 2-manns kajakk, kajakkbekledning, mat, telt, liggeunderlag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose. Den kan leies om behov. Natten mellom dag 1 og 2 samt 5 og 6, er ikke inkludert.

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere.

Om du mangler sportsutstyr, ta kontakt med sportsbutikken www.arctica.no/en/

Vi tilbyr rabatterte priser på Gjestehuset 102 ved booking av våre overnattingsturer

Link til rabatten www.gjestehuset102.no

Rombestilling med rabatt  - Kode SWE10 

Rute kajakkturer og SommerCamper+m640x480

 


BESTILL OG SPØRSMÅL