Toppturcamp på Svalbard

Tregrensen er 1300 kilometer lenger sør. Det er ubegrensete muligheter med linjer å kjøre i et endeløst hvitt, vakkert landskap. Vi har tilgang til et område på Svalbard med gode snøforhold og et flott utgangspunkt for å stå på ski i flere dager! Fjellene rundt campen stiger til værs med over 1000 høydemeter i alle retninger. Vi kjører til campen med snøscootere og har disse tilgjengelige under oppholdet for å utforske nye fjell for å stå på ski. Denne pakken passer for de som ønsker det beste av Svalbard med å bo ute i telt og ha tilgang til skikjøring til alle døgnets tider.

Program for toppturcamp på Svalbard:

Fredag:

Henting om morgenen på deres hotell. Vi reiser fra Longyearbyen mot Kreklingpasset, cirka en time nordøst. Dette er snøsikkert område som har mange av de kvalitetene vi leter etter for en toppturcamp. Vi setter opp camp på Fangenbreen, og herfra har vi mange muligheter for å bestige tinder og topper for å plukke de beste sidene med den beste snøen. Dagene er lange i april og mai, fra 19. april er det midnattssol - som gjør at vi virkelige kan utnytte alle døgnets tider.

Lørdag:

Området rundt Kreklingpasset og Tellbreen er vår lekeplass for helgen. Vi har flotte toppturer rett fra camp, med mer å oppdage hvis vi ønsker å være spontane. Noen av fjellene som er flotte å stå på ski på er Ottofjellet, Helvetiafjellet, Sopranen og Arctowskifjellet.

Vi tar med lunsj og snacks, slik at vi kan være ute hele dagen og utforske det flotte skiterrenget på Svalbard. Vi reiser tilbake til camp på kvelden for å spise middag og forberede neste dag.

Søndag:

Vi fortsetter der vi slapp dagen i forveien: Flere toppturer. Områdene på Svalbard er store, så det er alltid noe nytt å oppdage og leke med. Vi tilpasser alle turene våre etter vær, snøforhold og hva vi selv ønsker å gjøre. Vi har hele søndagen til disposisjon før vi returnerer til Longyearbyen om ettermiddagen.

Generell informasjon:

Vær oppmerksom på at lengden på turene og aktivitetene vil variere avhenging av værforhold og gruppesammensetningen. Dårlig sikt og vind kan få oss til å gjøre justeringer i planene i forhold til det som er beskrevet i turforslaget ovenfor. Vi tar med oss all mat og drikke fra Longyearbyen, og etterlater ingenting i villmarken - bortsett fra våre skispor.

Kriterier for deg som ønsker å være med:

Det er fordelaktig hvis du har noe erfaring i å stå på ski utenfor løypene, og gjerne prøvd å gå på topptur. Du trenger ikke å være en ekspert i skiteknikk - vi har sertifiserte guider som får deg trygt opp og kan gi deg gode tips på vei ned. Det vi ønsker er å skape en best mulig dag for deg sammen oss på Svalbard. Det er ønskelig at du har ditt eget skiutstyr for å gå toppturer, og det er obligatorisk med skredutstyr som sender / mottaker, søkestang og spade. Både ski- og skredutstyr kan leies av oss.

Inkludert i prisen:

Transport til og fra deres overnattingssted, mat, telt, liggeunderlag, autorisert Svalbardguide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Dere kan leie sovepose av oss for et tillegg på kr. 500. Skiutstyr kan også leies på forespørsel. Bagasje som dere ikke ønsker å ta med til vår Toppturcamp kan oppbevares på vårt lager eller kontor i Longyearbyen.

Toppturcampen må ha minimum 4 og maksimum 12 deltagere.

Kart: Norsk Polar Institutt; C9 Adventdalen

Reise til Svalbard: www.sas.no eller www.norwegian.no

Overnatting: Vi anbefaler Gjestehuset 102 - vi tilbyr en rabatt her ved booking av våre overnattingsturer.

Detaljer

Periode: April- Mai 2018
Dager: fredag- søndag
Tidspunkt: Hver helg i april samt den første helgen i mai 2018
Pris 1: NOK 9 990
Pris 2: NOK 500 Sovepose kan leies

BOOKING