4 dagers fottur fra Pyramiden til Skansbukta

I løpet av fire dager tar vi deg med på en fantastisk reise hvor vi er innom den nedlagte russiske gruvebyen Pyramiden. Vi går i blendende vakker Svalbardnatur og vi ser spor av gruvedrift og fangststasjoner. Turen ender opp i vakre Skansbukta hvor fjellet Skansen gir oss et imponerende skue.

Detaljer

Periode: August
Dager: Torsdag - Søndag
Tidspunkt: 02.08.- 05.08.2018
Varighet: 4 dager
Pris 1: NOK 7 990,- pp

Dag 1

Denne dagen trenger vi ikke å stå opp alt for tidlig. Etter frokost drar vi ned på vårt lager for å gjøre unna litt pakking og forberedelse til turen. Vi spiser lunsj før vi drar ned på kaia hvor hurtigbåten Arctic Explorer tar oss raskt til sightseeing foran Nordenskioldbreen før vi kommer til Pyramiden. Dette er en eldre russisk gruveby som ble forlatt av russerne så sent som 1998. Nå er det kun ca 6 personer som bor der i turistsesongen og driver hotellet i byen. Vi får være med en russisk guide for å se gjennom utvalgte bygninger før vi tar turen ut av sivilisasjonen. Vi går noen kilometer denne ettermiddagen før vi setter camp for natta. Campen setter vi ved det gamle vannreservoaret til innbyggerne i Pyramiden, også kalt «Den blå lagune». På natta bidrar alle med å sitte isbjørnvakt, mens resten får sove trygt og godt.

pyramiden5

 

Dag 2 og 3

Disse to dagene går vi Tordalen sørvestover mot Skansbukta mens vi kan se f.eks. Jotunfonna på vår venstre side. Dette er et spektakulært område med særegen natur og veldig liten turisme. Sjansene for å se andre mennesker disse to dagene er svært liten. Vi går i lett terreng med noe vegetasjon innimellom. Det er canyon lignende områder med vakre laguner, dype juv og vakre stein- og leireformasjoner. Her kan vi se blomster som Saxifraga og Svalbardvalmuen og kanskje ser vi litt dyr også? Fugler, reinsdyr og Polarreven kan være i nærheten. Vi tar gode pauser underveis og nyter turen, stillheten og den flotte naturen. Vi finner passende steder for å slå opp teltene våre og har isbjørnvakt på natta.

Pyramiden4

 

Dag 4

Denne dagen går vi ned morenen i Skansdalen og kommer tidlig til Skansbukta. Her kan vi nyte denne spektakulære bukta i all sin prakt før RIB båten frakter oss tilbake til Longyearbyen. Dette er en åpen og rask båt som tar 11 personer. I Skansbukta ser vi rester etter gipsgruven som går inn i fjellet Skansen og vi ser også rester etter gamle fangststasjoner på motsatt side av bukta. Denne bukta er veldig beskyttet i forhold til vær og vind, så dette kan bli en trivelig formiddag hvor vi kan se på kulturminnene og evt gå en kortere tur i nærområdet. Ved lunsjtider blir vi hentet av båt som tar oss med tilbake til Longyearbyen. Vi vil da passere «Svenskehuset» med sin tilhørende dramatiske historie. Ved ankomst Longyearbyen vil dere bli fraktet med bil fra kaia til hotellet.

pyramiden7

 

 


Epost: info@wildlife.no
Telefon: +47 79022222

Bestill