"Seed to Summit" - Blomsterdalshøgda og Det Global Frøhvelvet

Blomsterdalshøgda (321moh), vest for Longyearbyen gir en fantastisk utsikt over Adventfjorden. På sommeren er deler av fjellet dekket med mange av Svalbards planter og blomster og om vinteren forandrer landskapet seg til en verden av stein, snø og is.

Etter en kort kjøretur ut av Longyearbyen vi starter turen opp mot toppen av Blomsterdalshøgda. I løpet av turen vil du oppleve en flott Svalbardnatur og vel oppe på toppen vil vi om været tillater det ha en spektakulær utsikt over Adventfjorden og havneområdet.

Husk å ta med kamera!

 

Detaljer

Periode: Whole year
Dager: Tuesday, Tuesday, Saturday and Sunday
Tidspunkt: Tuesday and Sunday at 12:30 / Thursday and Saturday at 7pm
Varighet: 4t
Pris 1: NOK 750,- pp

På vei ned fra Blomsterdalshøgda vil vi passere den globale frøhvelvet, en av de mest unike stedene på Svalbard. Dypt nede i permafrosten

Skåret dypt inn i permafrosten, bevarer Frøhvelvet et utrolig utvalg av verdens arter av planter. Din kunnskapsrike guide vil dele sin innsikt om Frøhvelvet og viktigheten av vitenskap og bevaring av planter og vekster. Oppstigningen og nedstigningen er moderat og ingen tidligere erfaring er nødvendig.

Turen varer ca 4 timer. Vi serverer noe varmt å drikke og kjeks på turen. Vi anbefaler å bringe noe kaldt å drikke, en liten ryggsekk, varme klær og gode tursko. Du kan ta med din egen lunsj / kveldsmat hvis du vil.

Ha en riktig god tur!

Merk at det i sommersesongen for 2017 vil pågå utbedringer inne og utenfor Frøhvelvet. Dette medfører at vi til tider ikke kan gå så tett på bygget som tidligere.


Bestill