FatBike Spitsbergen – Sykkeltur til Endalen og Gruve 5 | 4t

Kort forklart: Enkelt å sykle, Flora, Geologi, Gruvehistorie, 2. Verdenskrig.

På denne turen får du en god introduksjon til mange interessante tema om Svalbard i løpet av en relativt lenger, men veldig enkel sykkeltur. Vi sykler på grusvei hele veien og det er bare litt motbakke helt på slutten av turen opp til Gruve 5. Dersom du har lyst til å teste sykkelen litt, er det mulig å ta deler av turen i elveleiet.
Vi starter ved hotellet deres i Longyearbyen og sykler ut i Adventdalen. Vi passerer hundegårdene hvor vi kan se ærfugler til slutten av juni og isbjørnskiltet. Så fortsetter vi forbi  «Isdammen», til vi når den gamle flyplassen. Her kan vi oppleve historie fra 2.verdenskrig og gå ned til vrakrestene fra et gammelt Luftwaffe fly. Deretter sykler vi inn i Endalen hvor vi kan undersøke en del av det gamle kulltransportsystemet og finne mange ulike planter. Du kan til og med ta en kikk på hva vi kaller «Svalbards eneste skog» på tundraen. I enden av veien finner vi Gruve 5, som nå er et stille bevis på den en gang så blomstrende kulldrift på Svalbard. Til slutt, returnerer vi den samme veien som vi kom.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

 

Detaljer

Periode: Mai – Oktober
Dager: Mandag, onsdag, fredag, søndag
Tidspunkt: 15:00 - 19:00
Varighet: 4 timer
Pris 1: NOK 850,-

Vanskelighetsgrad: Lite krevende. Dersom du greier å sykle i noen timer, så kan du gjøre dette!

I løpet av turen tilbyr vi varm drikke og kjeks. Vi utstyrer deg meg hjelm, alpinbriller og balaklava. Kle deg for fysisk aktivitet og ta med varme klær i tilfelle du blir kald.

Kapasitet: 1 – 4 Voksne + 2 Barn


Epost: info@wildlife.no
Telefon: 00 47 79 02 22 22

Sjekk i kalender