top of page
1-DSC01192_Christopher ONeil.jpg

Om Svalbard Wildlife Expeditions

Naturlig eventyr i eventyrlig natur

  • Startet i 1993

  • Naturlige opplevelser

  • Opererer året rundt

  • Spesialisert i felt

  • Små grupper

  • Lokalkunnskap

Vår historie

 

Svalbard Wildlife Expeditions AS ble dannet i 2008, men har røtter tilbake 1992 da Svalbard Wildlife Services startet med turistvirksomhet på Svalbard. I 1980 kom gründeren av Svalbard Wildlife Service, Arne Kristoffersen, til Longyearbyen som gruvearbeider. Siden den gang har han tilbragt de fleste av sine år her oppe og kjenner derfor området bedre enn de fleste andre. Etter ett års forberedelser ble Svalbard Wildlife Service stiftet i 1990, og Arne arrangerte den første turen sommeren samme år. Dette var del av turismens spede begynnelse på Svalbard. Svalbard Wildlife Eiendom og Gruve 3 var tidligere del av Svalbard Wildlife Service, men er i dag skilt ut som egne selskaper.

 

Våre mål

 

Naturopplevelsene blir sterkere når hele mennesket er engasjert. Derfor ønsker vi i Svalbard Wildlife Expeditions AS å legge til rette for at du som gjest er aktivt deltakende på turen. På denne måten tror vi du får sterkere opplevelse av den arktiske villmarka, du får større forståelse for det å være på tur på Svalbard og du lærer mer. Vi vil at dine opplevelser skal være så gode at du kommer tilbake til Svalbard, på tur med Svalbard Wildlife Expeditions AS.

 

Bærekraft er en del i alle detaljer i Svalbard Wildlife Expeditions aktiviteter.

 

Våre ressurser

 

Svalbard Wildlife Expeditions har et mangfold av aktiviteter som krever mye av guidene og sikkerhet er vår høyeste prioritet. Våre erfarne, arktiske guider sørger for trygge og gode rammer, med både bred og lang erfaring og sertifisert innenfor våre aktivitetsområder. Vi har gjensidig respekt for hverandre, for naturen og Svalbards kulturhistorie. Sammen skaper vi en arena for læring, fremstår som en ressurs for kunnskap og for de gode naturopplevelsene gjennom kropp, sinn og sjel.

 

I Svalbard Wildlife Expeditions er vi på tur sammen. Vi har gjensidig respekt for hverandre, for naturen og for Svalbards kulturhistorie. Sammen skaper vi de gode opplevelsene og en fin læringsarena.

Sikkerhet

Den arktiske naturen har til alle tider hatt magisk tiltrekning på mennesket. Med sine 61 000 kvadratkilometer byr Svalbard på enorme områder med urørt arktisk natur. Når du drar på tur med oss, ønsker vi at du får opplevelser du aldri glemmer.

 

Samtidig som Svalbard-naturen gir muligheter til fantastiske opplevelser, stiller den store krav til sikkerhet. Våre erfarne guider sørger for trygge og gode rammer for dine arktiske naturopplevelser.

 

I Svalbard Wildlife Expeditions er vi på tur sammen. Vi har gjensidig respekt for hverandre, for naturen og for Svalbards kulturhistorie. Sammen skaper vi de gode opplevelsene og en fin læringsarena.

 

Merk at vi snakker på engelsk på alle våre turer og anbefaler at våre gjester har grunnleggende forståelse på engelsk for å opprettholde sikkerhet på tur.

Ferdsel på isen

 

Mer enn seksti prosent av Svalbard er dekket av isbreer. Når vi ferdes her, har vi alltid med breutstyr. Guiden vil til en hver tid vurdere hvor og hvordan vi ferdes på breene.

Vinter og snø gir fantastiske muligheter til ski- og skuterturer. Vi går i daler, på fjell og over breer. Hele tida vurderer guiden terrenget og snøforholdene sånn at vi unngår å bevege oss i skredfarlig terreng.

 

Langs fjordene

 

Fjordene på Svalbard er flotte ferdselsårer, men man skal være kjent med forholdene for å ferdes her. Isen som er fin på ett tidspunkt, kan på grunn av vind- og strømforhold være oppsprukket og ufremkommelig bare timer seinere. Guiden vurderer alltid vær-, sjø- og isforholdene før vi ferdes over fjordene.

 

Kongen av Arktis

 

Møter med isbjørn kan være fantastiske naturopplevelser, men kan også skape farlige situasjoner. Guiden bærer alltid signalpenn eller pistol og rifle som isbjørnsikkerhet. Det er viktig at vi holder sammen når vi er på tur. Man vet aldri hvor bjørnen kan være, så vi er hele tida forberedt på møte med kongen av Arktis. Når vi sover i telt, har vi enten bjørnevakt eller så setter vi opp snublebluss for å være trygge i forhold til isbjørn også om natta. Det er strengt forbudt å oppsøke isbjørn.

 

Den arktiske vinteren

 

Om vinteren setter kulda og vinden store krav. Vi må sørge for riktig bekledning, bra mat og gode rutiner for hvordan vi takler det arktiske klimaet. Riktig bekledning er helt essensielt.

 

Bærekraftige opplevelser

 

På våre turer behandles naturen og dyrelivet med respekt. Det holdes god avstand både for å ikke forstyrre omgivelsene og for å bevare gjestenes sikkerhet på tur.

 

All søppel og avfall blir tatt med tilbake, også det vi kommer over på vår vei som kan være etterlatt av andre.

 

Vi tror at du som gjest på Svalbard har ønsker om å sitte igjen med enda mer enn gode opplevelser.

Møte med Svalbard-naturen og den spesielle kulturhistorien her oppe gir fine rammer for å lære mer om natur, historie, friluftsliv, samhandling og bærekraftige opplevelser. Vårt mål er å gi deg muligheten til både store opplevelser og nyttig lærdom som kan tas med videre.

Les mer om sikkerhetstiltak ved Sysselmesteren på Svalbard:
Sikkerhet på Svalbard

 

Les mer om oppdatert informasjon fra Longyearbyen Sykehus - vårt akuttmedisinske beredskapssykehus:

Helsetilbud på Svalbard

Bekledning

Typen bekledning som anbefales for våre turer vil variere etter sesong, vind og vær. Se våre anbefalinger og her finner du også videoer som viser gode eksempler på riktig bekledning for sommer og vinter på Svalbard.

Hode og hals

En god og varm vindtett lue som dekker ørene og en polar-buff rundt halsen for å beskytte mot kulde eksponering.

 

Overkropp​​

Super-undertøy i ull, varm genser eller fleece-jakke, vindtett tur-jakke, og en dunjakke med i sekken.

 

Hender og fingre

Tykke votter til kaldere, vindfylte dager, helst et par hansker med i sekken.

 

Underkropp

Stilongs i ull, vind- og vanntett turbukse enten mellomvarm eller varm.

 

Føtter og tær

Ullsokker for å ha i skoene, og helst et ekstra par med i tursekken.

 

(!) Føtter og såler

Gode og varme fjellsko, helst inngåtte for å unngå gnagsår.

*Dette er en generell sjekkliste for kaldere temperaturer. Bekledning vil variere for de ulike turene med hensyn til aktivitetsnivå, varighet, temperatur og værforhold. Du vil motta en skreddersydd pakkeliste for bekledning for våre overnattingsturer.

For flere tips på klær og utstyr: Arctica

bottom of page